Hotel Ponsen en Hotel Bellevue in een boek. Heeft u oude foto’s en/of mooie verhalen?

DU6Ponsen was een hotel met grandeur en dat is te zien aan het oude menukaartenboek dat wordt bewaard in het Regionaal Archief Dordrecht. Deze vaak prachtig geïllustreerde menukaarten komen in een boek dat volgend jaar verschijnt.

Hotel Ponsen is in 1938 feestelijk verlicht vanwege het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Hotel Ponsen is in 1938 feestelijk verlicht vanwege het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Dat is niet alles want volgend jaar is het 200 jaar geleden dat de naam Belle Vue opdook als logementsnaam aan het Groothoofd. Bellevue was er eerder dan Hotel Ponsen. Ponsen begon in 1885 als hotel, maar startte in 1873 haar restaurant. Die grandeur van toen herleeft in dit nieuwe boek dat niet alleen verhaalt over de geschiedenis van Ponsen en Bellevue, maar ook een kookboek wordt.

De achterzijde van Hotel Bellevue.

De achterzijde van Hotel Bellevue.

DU2B
De Dordtse Uitgeverij, de uitgeverstak van boekhandel Vos & van der Leer verzorgt deze uitgave en het Regionaal Archief Dordrecht participeert in de organisatie en informatievoorziening.
Niemand minder dan Meesterkok Ad Janssen, eigenaar van Hotel Bellevue, buigt zich over de prachtige menukaarten van weleer en laat verrukkelijke diners van toen, met een twist naar nu, herleven in het kookboek.
DU1B
Heeft u oude foto’s en/of mooie verhalen over Hotel Ponsen of Bellevue en wilt u die beschikbaar stellen voor het boek? Stuur dan een e-mail naar info@dordtseuitgeverij.nl en geef u op onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
DU4

Een herinnering van blik aan een diner in 1899.

Een herinnering van blik aan een diner in 1899.

Een groot diner in Hotel Ponsen op 9 mei 1890.

Een groot diner in Hotel Ponsen op 9 mei 1890.

Comments are closed.